top of page
Writer's pictureeatme

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ

Λαχταριστή πουτίγκα σοκολατένια με γάλα σοκολατούχο και ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας, κρουασάν βουτύρου, μαρμελάδα βερίκοκο και αμύγδαλα! Μαγική, εύκολη και πεντανόστιμη! Θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για πρωινό ή και γλυκό!



ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 6 άτομα

9-10 μίνι κρουασάν βουτύρου

230ml σοκολατούχο γάλα

3 αυγά

4κ.σ. ζάχαρη

8κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο

80γρ. κουβερτούρα χοντροσπασμένη με μαχαίρι συν 50γρ. τριμμένη κουβερτούρα

λίγο αμύγδαλο φιλέ

λίγο βούτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, τη ζάχαρη, το σοκολατούχο, τα 50γρ, τριμμένη κουβερτούρα.

_Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε ένα ένα τα κρουασάν αφού τα έχουμε σχίσει κατά μήκος με μαχαίρι. Αλείφουμε το εσωτερικό από κάθε κρουασάν με μαρμελάδα βερίκοκο.

_Περιχύνουμε με το σοκολατένιο μίγμα με τα αυγά, βάζουμε ανάμεσα στα κρουασάν κομμάτια χοντροσπασμένης κουβερτούρας και αφήνουμε στο ψυγείο 20'.

_Έπειτα αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια από τα κρουασάν που εξέχουν πάνω από το μίγμα, πασπαλίζουμε με λίγα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25' περίπου μέχρι να πήξει το μίγμα.

_Αφού βγάλουμε από τον φούρνο αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει, βάζουμε εδώ και κει λίγες κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο όσο είναι ακόμη ζεστή η πουτίγκα.

_Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε και με παγωτό αν θέλουμε!

Καλά Μαγειρέματα!



 

CHOCOLATE CROISSANT PUDDING WITH APRICOT JAM AND ALMONDS

Super delicious chocolate pudding for breakfast or dessert!


INGREDIENTS

FOR 6 PERSONS

9-10 mini butter croissants

230ml chocolate milk

3 eggs

4 tablespoons sugar

8 tablespoons apricot marmelade

80gr. dark chocolate cut in big pieces with a knife and 50gr. more grated

some almond slices

some butter

DIRECTIONS

_In a bowl whisk the chocolate milk, eggs, sugar and the 50gr. grated chocolate.

_Cut in half the croissant and stuff them with jam, put them in a ovenproof dish, pour over them the chocolate mixture and leave in fridge for 20'. Then spread some butter on the surface of the croissant, add in places the chocolate pieces, add the almonds slices all over and bake at 180C for about 20-25'.

_Take out of the oven when ready, leave a few minutes to cool and then add some spoon of apricot jam between the baked croissants.

_Enjoy with some ice cream if you like!


Enjoy!



432 views0 comments

Comentários


bottom of page