Αγαπημένο το σνίλτσελ για πολλούς! Όταν είναι δε τραγανό και από πάνω λούζεται με κρέμα με μουστάρδα Dijon και μανιτάρια, ένα μένει! Με τι θα το συνοδεύσεις! Μια παγωμένη μπύρα πολύ ταιριάζει!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 στήθη κοτόπουλο χτυπημένα και ανοιγμένα σε σνίτσελ, δηλ 4 σνίτσελ
2 αυγά
φρυγανιά τριμμένη ολικής
αλεύρι γ.ο.χ
καλαμποκέλαιο
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ dijon:
300ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100γρ.τυρί κρέμα
300γρ. λευκά μανιτάρια και πλευρώτους κομμένα σε φέτες
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
λίγο φρέσκο θυμάρι ή λεμονοθύμαρο
2κ.σ. μουστάρδα dijon
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, τη φρυγανιά σε άλλο, τα αυγά χτυπημένα με 1κ.γ. νερό σε άλλο. Σε όλα τα μπολ από μια πρέζα αλάτι, στα αυγά βάζουμε και λίγο πιπέρι.
_Ένα ένα τα σνίτσελ τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι από όλες τις πλευρές να κολλήσει καλά χωρίς περίσσια ποσότητα, μετά στο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
_Μετά τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
_Ετοιμάζουμε και τη κρέμα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα μανιτάρια να σωταριστούν χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς και βγάλουν υγρά τα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το θυμάρι μέσα στο τηγάνι. Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε λίγα λεπτά να βράσει και μα δέσει η σάλτσα, κρεμώδης να είναι.
_Μετά σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τηγανίζουμε ένα ένα τα σνίτσελ μέχρι να χρυσίσουν. Τα ακουμπάμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι.
_Σερβίρουμε ζεστά με τη κρέμα που ετοιμάσαμε από πάνω!
Comments