top of page
  • Writer's pictureeatme

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΛΑΚΙ

Τα καλοκαιρινά μαγειρέματα. Φρέσκια σαρδελίτσα, φρέσκια ντοματούλα, σκορδάκι, μαιντανός, λεμόνι σε φέτες που μόλις ψηθεί γίνεται σκέτη γλύκα, μπόλικο λαδάκι. Μαγεία.


ΥΛΙΚΑ

•1 κιλό σαρδέλες, που βγάζουμε μαζί με το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά, εννοείται και τα έντερα, δηλαδή καθαρισμένες χωρίς κόκκαλα.

•1 κούπα μικρή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

•1 ντομάτα μεγάλη αποφλοιωμένη και κομμένη σε κοματάκια

•1 λεμόνι σε λεπτές φέτες

•2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

•λίγο μαϊντανό και θυμάρι φρέσκο ή ό,τι άλλο αρωματικό σας αρέσει

αλάτι πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Στρώνουμε τισ σαρδέλες σε ένα ταψάκι, ανάμεσα βάζουμε τα φετάκια σκόρδου και τις φέτες λεμονιού.

_Ρίχνουμε διάσπαρτες και τις ντομάτες, τον μαιντανό, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε κια με το ελαιόλαδο κια ψήνουμε για 30' στους 190οC.



Καλά Μαγειρέματα!


 

SARDINES 'PLAKI' A GREEK SUMMER MEAL, WITH ROAST FRESH SARDINES, FRESH TOMATO, PARSLEY, GARLIC, LEMON SLICES ALL IN LOTS OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL!

INGREDIENTS

1kg fresh sardines cleaned of bones and head

1 peeled tomato chopped in small pieces

2 cloves of garlic in slices

1 lemon in thin slices

some parsley and fresh thyme

salt, pepper,

1 small cup of extra virgin olive oil


_You place the sardines side by side in a baking pan, the lemon slices and garlic between, the tomato on top all around them and the parsley, thyme,salt and pepper, Pour finally the olive oil and bake them for 30 minutes in 190 celsius.


Enjoy!




404 views0 comments
bottom of page