Θρεπτική και πολύ γευστική σαλάτα! Με παντζάρια ψητά, φέτες πορτοκάλι, αβοκάντο, τόνος καπνιστό και βινεγκρέτ με άνηθο! Ελαφρύ γεύμα για μεσημεριανό ή βραδινό!
ΥΛΙΚΑ
Για 2 άτομα
300γρ. παντζάρια
2 αβοκάντο ώριμα
4 πορτοκάλια
200γρ. καπνιστός τόνος
2κ.σ. χυμό πορτοκάλι
1κ.σ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1οοml ελαιόλαδο
2κ.σ. άνηθο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τα παντζάρια ολόκληρα σε ένα ταψάκι τυλιγμένα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, αφού τα τρυπάμε λίγο με ένα πηρούνι και τα ψήνουμε στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν.
_΄Επειτα, τα καθαρίζουμε από τη φλούδα, τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε λίγη ώρα στην άκρη να κρυώσουν.
_Κόβουμε σε ροδέλες τα πορτοκάλια και τις καθαρίζουμε από την φλούδα. Καθαρίζουμε και τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
_Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ή βαζάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τα ξύσματα, το ξύδι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και το ελαιόλαδο σιγά σιγά χτυπώντας με ένα σύρμα. Αφήνουμε 10' να δέσουν τα υλικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ το πιάτο με τα παντζάρια, το αβοκάντο, τα πορτοκάλια και τον τόνο.
_Αφήνουμε 10' να σταθεί η σαλάτα και να δέσουν όλες οι γεύσεις και απολαμβάνουμε!
Καλά Μαγειρέματα!
ROAST BEETROOT SALAD WITH ORANGE, AVOCADO, SMOKED TUNA AND CITRUS VINAIGRETTE
Perfect light meal for lunch or dinner!
INGREDIENTS
For 2 persons
300GR. beetroot
200gr. smoked canned tuna
4 ORANGES CUT IN FILLETS
2 avocado in thick slices
For the vinegraitte:
1 tablespoon lemon juice
2 tablespoons orange juice
zest from 1 lemon
zest from half an orange
2 tablespoons balsamic vinegar
2 tablespoons dill chopped
salt, pepper
100ml extra virgin olive oil
DIRECTIONS
_In a baking tray you place the beetroots covered with baking paper and aluminum foil and bake them in 200οC until they are softened.
_Then peal them from the skin and cut them in slices and let them get colder on the side for a while.
_When they are at room temperature place them on a dish with the orange fillets, the avocado slices and the tuna.
_Prepare the citrus vinaigrette by mixing inside a small jar the lemon and orange juice, the lemon and orange zest, the vinegar, the dill and add the olive oil little by little and whisk all the time with an egg beater.
_Leave the vinaigrette for 10' to let the tastes combine and pour all over the salad, leave for 10' to rest and bring out all the tastes and serve!
Comments