Πεντανόστιμο ρυζόγαλο με βατόμουρα για έξτρα νοστιμιά και άρωμα λεμόνι και βανίλια! Σερβίρεις με φρέσκα βατόμουρα και τριμμένο αμύγδαλο ή ό,τι άλλο θελήσεις!
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες
6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη
1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα
20 βατόμουρα
1 βανίλια ( σκόνη )
ξύσμα από 1 λεμόνι
τριμμένο αμύγδαλο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ρύζι, τη βανίλια, τα 15 από τα 20 βατόμουρα ψιλοκομμένα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει.
_προς το τέλος βάζουμε και το ξύσμα λεμονιού μέσα.
_σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο βάζουμε από πάνω φετούλες από βατόμουρα ή και άλλα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
TIP_ μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γάλα κατσικίσιο.
Καλά Μαγειρέματα!
GREEK RICE PUDDING RIZOGALO WITH BLACKBERRIES AND LEMON - VANILLA AROMAS
INGREDIENTS
•1lt cow or goat milk full fat
•6-10 tablespoons of sugar
•1 1/2 little greek coffee cup rice
• 1 vanilla (dust)
•zest from 1 lemon
•20 blackberries
•grated almonds for serving
DIRECTIONS
•boil the milk, sugar, rice, 15 blackberries chopped in slow heat until it comes to a creamy result! At the end add also the lemon zest!
•serve in bowls and leave to cool.
•Then add on top chopped the rest blackberries on each bowl and the almonds and other fresh fruits if you like! Some extra lemon zest will make all the diferrence!
Comentários