top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ, ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Βάλε χρώμα στο φαί σου! Τέλειο ριζότο με πλούσια γεύση, το φτιάχνεις εύκολα αφού έχεις έτοιμο πέστο παντζαριού με μπλε τυρί και καρύδια! Κατακόκκινο ριζότο, υπέροχο για τις μέρες των γιορτών!

Για 4-6 μερίδες

300γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2/3 βάζου πέστο παντζαριού με μπλε τυρί, για τη συνταγή πάτα εδώ

1 λίτρο ζεστό νερό, για να διαλύσουμε τον ζωμό

2κ.σ. ζωμό κότας φρέσκο ή 1 κύβο ζωμό κότας

3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ.της σούπας βούτυρο και 1 ακόμη κ.σ. για το τέλος

αλάτι, πιπέρι

μπλε τυρί για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-σε τηγάνι που έχει κάψει καλά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και τα κρεμμύδια με τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη σπασμένη να σωταριστούν καλά για λίγη ώρα, ρίχνουμε και το ρύζι να πάρει χρώμα και αυτό μέσα στο τηγάνι, εάν έχει στεγνώσει προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

-αλατοπιπερώνουμε, με σύνεση γιατί αλατισμένος θα είναι και ο ζωμός.

-ρίχνουμε μετά κουταλιά-κουταλιά το ζωμό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σταδιακά, μέχρι να χυλώσει το ριζότο μας.

-όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ριζότο ρίχνουμε μέσα και το πέστο παντζαριού να πάρει όλο μαζί μια βράση. Προτού να είναι έτοιμο βάζουμε και ένα κομματάκι βούτυρο για να δέσει και να γυαλίσει το ριζότο.

-σερβίρουμε ζεστό με λίγο τριμμένο μπλε τυρί από πάνω να λιώσει λιγάκι και να δώσει έξτρα γεύση και λίγα ψιλοκομμένα καρύδια.

Καλά Μαγειρέματα!


 

BETROT RISOTTO WITH BEETROOT PESTO, WALNUTS AND BLUE CHEESE

Rich flavors and bold red colour it is a risotto easy to make if you have already the pesto, definterly a festive risotto!

INGREDIENTS

300gr. rice arborio or karolina

2 onions fine chopped

2/3 of the jar beetroot pesto with walnuts and blue cheese, for the recipe tap here

1 litre hot water, to mix with the broth

2 tablespoons fresh chicken broth or 1 cube chicken broth

3 tablespoons extra virgin olive oil

1 tablespoon butter and one more for the end to thick

salt, pepper

blue cheese for serving

DIRECTIONS

_In a deep frying pan well heated on medium to high heat add olive oil, butter, onions and garlic to sautee for a while.

_Then add inside rice and whisk to sautee with all ingredients for a few minutes.

_Mix hot water and broth and add a spoon inside the rice, whisking all the time till needs more water. Keep going with these steps until the rice is almost ready.

_Add then pesto, whisk and leave to boil for a few minutes and combine all ingredients.

_At the end add a spoon butter to thick risotto.

_Serve hot and top each plate with drizze blue cheese to melt a beat inside the risotto and add richier flavor! Also top with fine chopped walnuts!


Enjoy!



1,223 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page