top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΥΖΟΓΑΛΟ

Updated: Oct 25, 2020

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο που μας έφτιαχνε η μαμά ή γιαγιά. Αυτό που αγαπούσαμε όλοι από παιδιά. Τέλειο για πρωινό, το απόγευμα με τον καφέ ή ακόμη αν θες ένα γρήγορο γλυκάκι!


ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα αγελαδινό ή της αρεσκείας σας

6-10 κουτ.της σούπας ζάχαρη

1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα

1 ξυλάκι κανέλας

1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή ότι άλλο σας αρέσει για άρωμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα έως ότου πήξει.

_σερβίρουμε σε μπολάκια και αφού κρυώσει το ρυζόγαλο πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.


TIP_ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γάλα σου αρέσει κατσικίσιο, αμυγδάλου, βρώμης, ή ό,τι άλλο.


Καλά Μαγειρέματα!


 

GREEK RICE PUDDING RIZOGALO



•1lt milk you like

•6-10 tablespoons of sugar

•1 1/2 little coffee cup rice

• 1 vanilla or orange zest or anything else you like for aroma

•boil all the ingredients in slow heat until it comes to a creamy result!

•serve in bowls and add lots of cinnamon when it’s cold!


TIP: You can make rizogalo with any kind of milk you like, oat milk, almond milk, soya milk, coconut milk or other!


Enjoy!




426 views0 comments

Comentários


bottom of page