Τα τέλεια χορτοφαγικά κεφτεδάκια με ρεβύθια που νοστιμίζουν με πολύχρωμες πιπεριές και δροσίζονται στη σάλτσα του γιαουρτιού❗️Θα τα λατρέψουν ακόμη και οι κρεατοφάγοι❗️Ρεβυθοκεφτέδες❗Για να μη τρώμε τα όσπρια συνέχεια με τον ίδιο τρόπο, τα κάνουμε κεφτεδάκια για να τα τρώνε μικροί και μεγάλοι. Ζυμωμένοι με φινόκιο, πολύχρωμες πιπεριές και φρεσκο δυόσμο, με σως στο πλάι από γιαούρτι, ταχίνι, χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού , ελαιόλαδο και μαυροσούσαμο🍃
ΥΛΙΚΑ
•400γρ. ρεβύθια βρασμένα
•1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης μεγάλη
•1 κίτρινη πιπεριά μεγάλη
•1 πράσινη πιπεριά μεγάλη
•2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•1 φινόκιο μεσαίου μεγέθους κομμένο σε λεπτές φέτες
•6 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο
•10 κουτ.της σούπας βρώμη
•1 αυγό
•1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος
•αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•στο μούλτι πολτοποιούμε τα ρεβύθια και τοποθετούμε τον πουρέ σε ενα μεγάλο μπολ.
•Πολτοποιούμε στο μούλτι και τις τρεις πιπεριές κ τις προσθέτουμε στον πουρέ ρεβυθιών, μαζί και φρέσκο κρεμμυδάκι, τη βρώμη, το ελαιόλαδο, το φινόκιο, το αυγό, τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
•ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά,σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να δέσει το μίγμα.
•έπειτα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα κεφτεδάκια, αφού τα αλείφουμε στην επιφάνεια με λάδι, στον αέρα στους 180οC για 20-25' περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
•σερβίρουμε ζεστά μαζί με τη σος γιαουρτιού/ταχινιού.
ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙ/ΤΑΧΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ
•100γρ.γιαούρτι στραγγιστό
•1 κουτ.της σούπας ταχίνι
•χυμό από μισό λεμόνι και λίγο πορτοκάλι ή μανταρίνι
•1 κουτ.του γλυκού ελαιόλαδο
•ξύσμα από 1 λεμόνι και μισό πορτοκάλι ή από ένα μανταρίνι
•2κουτ.της σούπας μαυροσούσαμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
•ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι στο χέρι και σερβίρουμε σε ένα μπολ.
Καλά Μαγειρέματα!
CHICKPEA MEATBALLS WITH FENNEL AND COLOURFUL PEPPERS AND A YOGURT/TAHINI SAUCE WITH CITRUS FRUIT
Delicious no-meat meatballs perfect for lunch or dinner to dive into this fresh yogurt/tahini dip with lemon, orange and tangerines!
INGREDIENTS
400gr. chicpeas boiled
1 big red pepper
1 big yellow pepper
1 big green pepper
1 fennel cut in thin slices
2 green scallions chopped
6 tablespoons extra virgin olive oil
10 tablespoons oats
1 egg
1 cup spearmint leaves
salt, pepper
DIRECTIONS
_In a blender mash the chickpeas and place the puree in a big boel.
_Also mash the peppers in the blender and add them in the chickpea puree with the green scallions, fennel, oats, olive oil, salt and pepper, the egg and spearmint and knead all ingredients well. Then cover with a plastic wrap and leave inside the fridge for at leat 30'.
_After that shape little balls with the mixture, add them on a baking tray with baking paper, spray some olive oil on the top and bake them at 200C for about 20-25' until they have a golden colour.
_Serve hot with the yogurt/tahini dip.
FOR THE YOGURT/TAHINI DIP:
100gr. strained yogurt
1 tablespoon tahini
juice from 1 lemon, half an orange and/or 1 tangerine
1 sweet spoon extra virgin olive oil
zest from 1 lemon and half an orange or 1 tangerine
2 tablespoons black sesame
_Mix all ingredients together with a spoon and serve in a bowl!
Comments