top of page
  • Writer's pictureeatme

ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

Χυλωμένη ρεβυθάδα με σαφράν, σωταρισμένος μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, λίγο ωμό ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο από πάνω, χυμό και ξύσμα λεμονιού. Μαγεία. Απλό πιάτο και τόσο πλούσια γεύση! Και ένας διαφορετικός τρόπος να φας τον μπακαλιάρο!

ΥΛΙΚΑ

για 6 μερίδες

•500γρ. ρεβύθια Λάρισας μεγαλόσπερμα

•2κ.σ. σόδα φαγητού

•1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη ή τον πολυκόφτη

•χυμό από 2 λεμόνια

•1 φλυτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

•λίγες κλωστούλες κρόκο Κοζάνης

•αλάτι, πιπέρι

•800γρ. μπακαλιάρος παστός ξαλμυρισμένος

•χυμό και ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα

•εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Βάζουμε τη σόδα φαγητού πάνω από τα ρεβύθια και από πάνω καυτό νερό. Τα αφήνουμε μια ώρα περίπου.

•Δοκιμάζουμε τρίβοντας τα με το χέρι μέχρι να βγαίνουν τα φλούδια τους. Και μετά τα τρίβουμε να βγουν όλες οι φλούδες τους. Έπειτα ξεβγάζουμε πάρα πολλά νερά μέχρι να καθαρίσουν εντελώς από την σόδα και τις φλούδες.

•Μετά τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό, μαζί με το κρεμμύδι τριμμένο και το λάδι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβύθια.

•Στο τέλος βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, τον χυμό των λεμονιών, τον κρόκο Κοζάνης και λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Αυτά είναι που χυλώνουν τη ρεβυθάδα στο τέλος!

•Για να ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο τον βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό το οποίο αλλάζουμε κάθε 4 ώρες για μιάμιση μέρα. Μετά ξεπλένουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.

•Σωτάρουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι με προσοχή γιατί είναι ήδη αλμυρός και πιπέρι για 3-4' ίσα να πάρει χρώμα.

•Σερβίρουμε ζεστό τον μπακαλιάρο μαζί με τα ρεβύθια σε κάθε πιάτο με λίγο ωμό ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο, χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα από πάνω!

Καλά Μαγειρέματα!



244 views0 comments
bottom of page