top of page

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΞΥΝΟΜΗΖΗΘΡΑ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

Τέλεια αλμυρή πουτίγκα για Κυριακάτικο brunch! Ιδιαίτερη με κουλούρι σουσαμένιο, πολύχρωμα ντοματίνια, πέστο και Ξυνομηζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π που θα δώσει νοστιμιά απίθανη! Όλοι θα τρελαθούν με την πουτίγκα αυτή και θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

3 κουλούρια σουσαμένια Θες/νίκης

100ml κρέμα γάλακτος

100ml γάλα πλήρες

3 αυγά

1κουτ.του γλυκού αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

250γρ. πολύχρωμα ντοματίνια

2κ.σ.πέστο

1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, πιπέρι και τα αυγά.

_Σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος 20εκ.. περίπου βάζουμε τα κουλούρια κομμένα σε κομμάτια και αφού στη μέση τα έχουμε κόψει με μαχαίρι κατά μήκος και τα έχουμε αλείψει με την ξυνομηζήθρα ανακατεμένη με το γιαούρτι σε πλούσιες στρώσεις. Κρατάμε λίγο μόνο από το μίγμα αυτό για το σερβίρισμα.

_Περιχύνουμε με το μίγμα με το γάλα και τα αυγά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε 30' να σταθεί.

_Μετά ανάμεσα από τα κουλούρια βάζουμε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση εδώ και κει και τα αλατίζουμε ελαφρά.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30'.

_Σερβίρουμε ζεστή με το πέστο εδώ και κει και λίγο από το μίγμα με την ξυνομηζήθρα! Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!


Καλά Μαγειρέματα!



256 views0 comments

Comments


bottom of page