top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Updated: Mar 30, 2021

Ο πιο πορτοκαλένιος και δροσερός σιμιγδαλένιος χαλβάς! Πορτοκαλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς, πανεύκολος, ελαφρύς και πολύ πολύ πορτοκαλί❗️

ΥΛΙΚΑ

•4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

•3 ποτήρια ζάχαρη •2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι •1 πρέζα κανέλα

•ξύσμα από 4 πορτοκάλια •λίγο κρόκο Κοζάνης ή ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ( προαιρετικά )

•κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι για το σερβίρισμα

•καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ •Βάζεις σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν, ρίχνεις τη κανέλα, τον κουρκουμά (αν βάλεις) και έπειτα το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις διαρκώς μέχρι να πήξει.

•Αν προσθέσεις κρόκκο Κοζάνης τον προσθέτεις αφού κατεβάσεις από τη φωτιά μαζί και με το ξύσμα και ανακατεύεις. Όσο είναι ζεστός τον τοποθετείς σε μία φόρμα της αρεσκείας σου ή σε ατομικά φορμάκια και αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα.

•Σερβίρεις με χοντροσπασμένα καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης, φέτες πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκαλιού και κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι!


Καλά Μαγειρέματα!


 

ORANGE SEMOLINA HALVAS

Delicious semolina halvaw in a lighter and cremier version! Full of orange taste and aromas!

INGREDIENTS

•4 water glasses orange juice

•3 glasses sugar

•2 glasses semolina

•a pinch of cinnamon

•zest from 4 oranges

•some safran or 1 teaspoon turmeric

•balsamic cream vinegar orange-lemon for topping

•walnuts or pistachios for topping

DIRECTIONS

_Place the orange juice with the sugar in apot in medium heat to start melting the sugar, then the cinnamon, the turmeric if you add it and then add inside and the semolina.

_In low heat with a wooden spoon keep whisking until it gets thick.

_Then take off the heat and add the safran if you add it and the orange zest and whisk to combine.

_While it still hot place it in a big cake tin or small ones. Leave to cool for about 1 hour.

_Serve with walnuts or chopped pistachios on top, orange fillets or orange zest and some balsamic cream orange-lemon!


Enjoy!



27,981 views2 comments
bottom of page