top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΣΑΛΑΤΑ

Updated: Mar 16, 2021

Βάλε χρώμα στο φαί σου!Τέλεια σαλάτα γεμάτη χρώματα, γεύσεις και βιταμίνες! Με σπανάκι, "τηγανιτές" γλυκοπατάτες, ρεβύθια, αρακά φρέσκο, τραγανά και πικάντικα ραπανάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια και ένα γευστικότατο ντρέσινγκ με μουστάρδα και μυρωδικά! Χορταστική, πεντανόστιμη, τέλεια για μεσημεριανό ή βραδινό!

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ρεβύθια Γρεβενών μικρόσπερμα ή άλλα της αρεσκείας σας βρασμένα

200γρ. σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο

2 γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια

λίγη καπνιστή πάπρικα

1κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

100γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο μπιζέλια βρασμένα 8'

10-15 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φετούλες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

Για το ντρέσινγκ:

4 κουτ.της σούπας μουστάρδα dijon με κόκκους

ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι ακέρωτο

2κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

2κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1οοml ελαιόλαδο, εάν έχετε και αγουρέλαιο θα δώσει ακόμη πιο ωραία γεύση

1/2κ.γ. μέλι

αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα ταψί με λαδόκολα βάζουμε τις γλυκοπατάτες ανακατεμένες με το ελαιόλαδο, την πάπρικα και αλάτι, να μην ακουμπάει η μία πάνω στην άλλη και ψήνουμε στους 200C-αέρα για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

_Σε ένα βαζάκι ή μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά καλά για το ντρέσινγκ.

_Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια τα φύλλα σπασμένα με το χέρι, τα ρεβύθια, τις γλυκοπατάτες, τα ραπανάκια, τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά να πάει παντού το ντρέσινγκ, προσθέτουμε εάν θέλουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε!


Καλά Μαγειρέματα!


 

DELICIOUS COLOURFUL SALAD WITH FRSH SPINACH, CHICKPEAS, FRESH PEAS, "FRIED" SWEET POTATOES, RADISHES, GREEN SCALLIONS AND A VERDE SAUCE WITH MUSTARD!


INGREDIENTS

300gr. chickpeas boiled

200gr. fresh spinach

15-20 radishes cut in thin slices

3 green scallions fine chopped

100gr. fresh peas boiled for 8'

2 sweet potatoes cut in smalls cubes

some smoked paprika

1 tablespoon extra virgin olive oil

salt

for the dressing:

4 tablespoons dijon grainy mustard

lemon zest and juice from 1 lemon

2 tablespoons fine chopped parsley

2 tablespoon fine chopped dill

1/2 tea spoon honey

100ml extra virgin olive oil

salt, pepper


DIRECTIONS

_Place the sweet potatoes on a baking tray with baking paper after you've mixed them with the olive oil, paprika and salt well and bake them at 200C until they are softened.

_In a small jar add all the ingredients for the verde sauce and shake well to mix or wish all of them in a bowl.

_In a bowl add the spinach cut by hand in big pieces, chickpeas, radishes, peas, green scallions and the sweet potatoes, pour over the verde sauce that you made and mix really well all together and serve!


Enjoy!



912 views0 comments

Comments


bottom of page