top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ

Updated: Feb 24, 2023

Τέλειο φαγάκι που κάνεις στα γρήγορα, πεντανόστιμο με διάφορες ποικιλίες μανιταριών σβησμένα με μαύρη μπύρα και πουρέ αρακά! Απίθανο χρώμα αλλά και γεύση, ο αρακάς πλούσιος σε πρωτείνη ταιριάζει ιδανικά με τα μανιτάρια, αλλά θα σου και ένα πολύ θρεπτικό γεύμα! Ιδανική επιλογή και για ένα γρήγορο βραδινό!

ΥΛΙΚΑ

για 4-6 μερίδες

500-600γρ. μανιτάρια διάφορα πορτομπέλο, πλευρώτους, τρομπέτες ή ότι άλλο σας αρέσει κανθαρέλες κλπ. κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 φλυτζάνι μαύρη μπύρα

1κ.σ. worcester sauce (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

λίγο αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ

1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι μεγάλο

1 φλυτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Για τον πουρέ βάζουμε τα μπιζέλια αρακά να βράσουν 8-10' σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι. Έπειτα, τα βάζουμε σε έναν πολυκόφτη τροφίμων ζεστά στραγγισμένα από το νερό που έβραζαν μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε. Μετά βάζουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

_Για τα μανιτάρια βάζουμε ένα σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγα λίγα τα μανιτάρια μέσα να σωταριστούν, όχι πολλά μαζί για να μην αρχίσουν να βράζουν μέσα στο τηγάνι. Ρίχνουμε και το σκόρδο, εάν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο ελαιόλαδο όσο σωτάρονται, αλατίζουμε ελαφρά γιατί είναι αλμυρή και η όυστερ σος και λίγο πιπέρι.

_'Οταν πάρουν καλό χρώμα σβήνουμε με την μπύρα και την όυστερ σος και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρουν. Τα αφήνουμε σχετικά τραγανά.

_Μόλις είναι έτοιμα κατεβάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τον φρέσκο μαιντανό.

_Σερβίρουμε ζεστά με τον πουρέ αρακά από κάτω και τα μανιτάρια από πάνω!


Καλά Μαγειρέματα!


 

SAUTE WITH BLACK BEER VARITIES OF MUSHROOMS SERVED WITH PEA PUREE

Super delicious and quick lunch or dinner, with peas puree that is high in protein and tastes so good with the saute mushrooms! The rich flavors from the black beer and worcester sauce will amaze you!

INGREDIENTS

500-600GR. all kind of mushrooms you like portobello, oyster mushrooms, trumpet mushrooms, cantharellus or others you like cut in big pieces

1 cup black beer

1 tablespoon worcester sauce

2 cloves of garlic chopped

some fresh parsley chopped

extra virgin olive oil

salt, pepper

FOR THE PEAS PUREE

1 kilo peas fresh or frozen

juice and zest from 1 big lemon

salt, pepper

1 tea cup extra virgin olive oil


_For the pea puree boil the peas in a pot with water and some salt for 10'. Then mix them in a food proscesor with the lemon juice and olive oil. When the puree is ready add the lemon zest and mix well.

_For the mushrooms place a pan on high heat for a few minutes to get hot, then add the live oil and the mushrooms a few at a time not all at once to sute well and not get boiled.

_Add the garlic, some salt not too much beacuse the worcester sauce is already salty, pepper and when you have saute them well add the beer and the worcester sauce and leave it to cook and reduse and get a little caramelized. Don't cook them too much you want them "alive".

_When the mushrooms are ready take them off the heat and add the fresh parsley.

_Serve them hot on top of the pea puree!


Enjoy!



1,086 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page