top of page
Writer's pictureeatme

ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Πεντανόστιμα πιτάκια τραγανά κουρού με κολοκύθα κίτρινη, σαλάμι αέρος και γραβιέρα! Ιδανικά για τα γιορτινά βράδια με κρασάκι! Τα φτιάχνεις πανεύκολα και γρήγορα αν έχεις ήδη την κολοκύθα!

ΥΛΙΚΑ

Για περίπου 6-8 μεγάλα πιτάκια

2 φύλλα κουρού

3/4 της κούπας πουρέ κολοκύθας( έτοιμη στον ατμό ή ήδη ψητή περασμένη στο μούλτι να γίνει πουρές )

100γρ. σαλάμι αέρος κομμένο σε κυβάκια μικρά

80γρ. γραβιέρα τριμμένη

40γρ. κασέρι τριμμένο

1κ.γ. όυστερ σος (προαιρετικά)

1 κρόκκο αυγού

2κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το σαλάμι αέρος σκέτο να σωταριστεί να πάρει χρώμα και να βγάλει το λίπος του.

_Αμέσως ρίχνουμε και τον πουρέ κολοκύθας μέσα να πάρει γεύση μαζί με το σαλάμι και αν το βάλουμε σβήνουμε και με την ούστερ σος.

_Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγη ώρα.

_Παίρνουμε το ένα φύλλο κουρού, χαράσσουμε σε παραλληλόγραμμα 6 ή 8, βάζουμε λίγη από τη γέμιση κολοκύθας που έχει κρυώσει σε κάθε ένα κουτάκι, από πάνω μοιράζουμε και τα τριμμένα τυριά που αναμίξαμε. Κλείνουμε με το άλλο φύλλο κουρού από πάνω και πατάμε με τα δάχτυλα γύρω γύρω σε κάθε κουτάκι που ετοιμάσαμε και μετά τα κόβουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω. Τα πατάμε με ένα πηρούνι γύρω γύρω να κλείσουν καλά και να κάνουν αυτό το σχεδιάκι σαν τελείωμα.

_Βάζουμε κάθε πιτάκι σε ταψί με λαδόκολλα, χαράζουμε ένα σταυρό στο κέντρο τους και τα αλείφουμε με τον κρόκκο και το γάλα.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να πάρουν χρώμα.

_Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά να σταθούν και σερβίρουμε ζεστά!





Καλά Μαγειρέματα!


 

PUMPKIN PIES WITH SHORTCRUST PASTRY, SALAMI AND GRAVIERA

Delicious and easy pies, perfect for holiday evenings with wine and friends!

INGREDIENTS

For about 6-8 pies

2 shortcrust pastry phyllo

3/4 a cup pumpkin puree

100gr, salami cut in small cubes

80gr. grated graviera

40gr. grated kaseri

1 tea spoon worcester sauce

1 egg yolk

2 tablespoons milk


DIRECTIONS

_In a non-stick frying pan add salami to sautee in medium to high heat and get it's fat out , after a few minutes that the salami is gloden add pumpkin puree and whisk, then the worcester sauce.

_Take off the heat and leave it to cool for a while.

_Shlash gently parallelograms with a knife on the one shortcrust phyllo, placethe cool stuffing to all of them, on top the grated cheese you've mixed together.

_Place on top the other shortcrust phyllo and tap with yours fingers to close each pie all around.

_Cut with a knife each pie then and tap with a fork the edges to close better and have this pattern.

_Place each pie on a baking tray with baking paper and some distance between them, shlash a cross on the center of each one, spread on their surface the yolk whisked with milk and bake in well pre-heated oven at 180C until they are golden.

_Leave some minutes to rest and serve them hot!


Enjoy!




959 views0 comments

Comments


bottom of page