top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Updated: Jun 15, 2019

Τέλειες για πρωινό, για σνακ στο γραφείο αυτές τις πιπεροπιτούλες θα τις λατρέψετε❗️


ΥΛΙΚΑ

•250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•2 κουτ.της σούπας γιαούρτι στραγγιστό και 2κ.σ. ακόμη για τη γέμιση

•1φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο και 2κουτ.τγς σούπας ακόμη

•2 πιπεριές κίτρινες

•2 πιπεριές πράσινες

•2 πιπεριές Φλωρίνης

•1 κουτ.τγς σούπας βαλσάμικο ξύδι

•1 αυγό

•αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•ζυμώνουμε το αλεύρι, με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και μία πρέζα αλάτι σε εύπλαστο ζυμάρι.

•σκεπάζουμε με μεμβράνη κ αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί.

•σωτάρουμε με τις 2κουτ.της σούπας τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια σε τηγάνι που έχει κάψει καλά κ αλατίζουμε ελαφρά.

•τις σβήνουμε με το βαλσάμικο και αφήνουμε 5' να κρυώσουν.

•ανακατεύουμε τις σωταρισμένες πιπεριές με το γιαούρτι και το αυγό κ έχουμε έτοιμη τη γέμιση.

•ανοίγουμε το ζυμάρι σε φύλλο πάχους 2εκ. και το κόβουμε σε 6 κύκλους με ενα μπολ.(μετρίου μεγέθους μπολ γιατί θέλουμε να βγουν ατομικές πιτούλες)

•σε κάθε κυκλάκι ζύμης μοιράζουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.

•γύρω-γύρω πατάμε τη ζύμη με πιρούνι να σφραγίσει καλά.

•ψήνουμε τις πιτούλες πάνω σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30' αντιστάσεις.

•αν θέλετε σερβίρετε με γουακαμολε ή λιγο γιαούρτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού.



Καλά Μαγειρέματα❗️

105 views0 comments

Commentaires


bottom of page