Τέλεια πατατοσαλάτα για να αξιοποιήσουμε τα αυγά που βράσαμε για το Πάσχα! Πατάτες σπαστές ψητές, αυγουλάκια, φινόκιο και ντιπ με κατίκι και ξινομυζήθρα! Τέλειο και σαν ορεκτικό στο Πασχαλινό τραπέζι!
ΥΛΙΚΑ
Για 4-6 άτομα άτομα
1 κιλό baby πατάτες με την φλούδα, καθαρισμένες και πλυμμένες
λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
6 αυγά κομμένα στα τέσσερα κατά μήκος
200γρ. κατίκι
100γρ. ξινομυζήθρα νωπή
2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουν για 20'.
_Μετά τις αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν και τις πατάμε στο κέντρο να σπάσουν με ένα πηρούνι ή ένα μικρό σκεύος.
_Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, τις αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε και λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο θυμάρι και τις ψήνουμε στους 220C για περίπου 30' να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν.
_Στο μεταξύ αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το κατίκι με την ξινομυζήθρα πατώντας την με ένα πηρούνι.
_Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις πατάτες ζεστές, μαζί τα αυγουλάκια τα βραστά, τις φέτες φινόκιο εδώ και κει, κουταλιές από το κατίκι και την ξινομυζήθρα εδώ και κει, λίγο αλάτι παντού και περιχύνουμε με 2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Comments