top of page
  • Writer's pictureeatme

ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ

Ένα ανέμελο καλοκαίρι στο Παλαιό Τρίκερι η κ.Φιλίτσα μας φίλεψε όλο χαρά και αγάπη ένα παγωτό μαμαδίστικο, με γεύση γιαούρτι, που έμεινε αξέχαστο. Εύκολο και γρήγορο μόνο με 3 υλικά και χωρίς παγωτομηχανή! Βάζεις μέσα και ό,τι άλλο θέλεις ή το αφήνεις σκέτο και σερβίρεις με φρέσκα φρούτα ή γλυκό του κουταλιού. Ταιριάζει τέλεια όμως και με το γλυκό βύσσινο όπως το κάναμε εδώ!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά

250γρ. φυτική σαντιγύ χτυπημένη 6' με μίξερ αφού έχει μείνει για 1 ώρα στο ψυγείο

400γρ. ζαχαρούχο γάλα

1/2 φλυτζάνι βύσσινα από γλυκό του κουταλιού

1/2 φλυτζάνι σιρόπι βύσσινο από γλυκό του κουταλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά με αυγοδάρτη το γιαούρτι και το ζαχαρούχο, μετά την χτυπημένη φυτική σαντιγύ.

_Σε μια μεταλλική φόρμα ή μεταλλικό μπολ βάζουμε τη μισή ποσότητα του μίγματος, προσθέτουμε από πάνω διάσπαρτα τα μισά βύσσινα, μετά από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας που ετοιμάσαμε, με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε σημεία το σιρόπι βύσσινο και με την ανάποδη του κουταλιού ή ένα μαχαίρι κάνουμε κυκλάκια μέσα στην κρέμα δημιουργώντας ένα σχέδιο. Διάσπαρτα βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα βύσσινα.

_Κλείνουμε με μεμβράνη το σκεύος καλά και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες.

_Σερβίρουμε σε μπολάκια με αμύγδαλα από πάνω ή φρέσκα κεράσια ή ό,τι άλλο μας αρέσει!


Καλά Μαγειρέματα!


 

YOGURT ICE CREAM WITH SOUR CHERRIES

The perfect homemade ice cream, easy to make just with 3 ingredients is all you need this summer!

INGREDIENTS

1 kilo strained yogurt 10% fat

250gr. morfat whipped cream, whipped with a hand mixer for 6-7' after being in the frisge for 1 hour

400gr. condersed milk

1/2 tea cup sour cherries from a sweetspoon vase

1/2 tea cup sour cherry syrup from a sweetspoon vase

DIRECTIONS

_Ina bowl mix well the yogurt and condersed milk, then add the whipped cream and mix inside the mixture.

_Place half of the mixture inside a metallic bowl or pan, then pou all over half of the sour cherries, then the rest of the mixture on top, then with a spoon add at places the sour cherry syrup and with a fork make rounds inside the cream to creat these desings and on top all around add the rest sour cherries.

_Cover the bowl with transparent film and leave in the freezer for at least 12 hours.

_Serve with almonds or fresh fruits on top or anything else you like!


Enjoy!



4,937 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page