top of page
  • Writer's pictureeatme

ΝΤΙΠ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Πεντανόστιμο ορεκτικό που ταιριάζει σαν συνοδευτικό με όλα τα κρέατα αλλά και σαν βραδινό πιάτο ή σε κάθε τραπέζι! Ντιπ φέτας πεντανόστιμο, τραγανές σπαστές πατάτες και από πάνω απολαυστικό πέστο πιπεριάς Φλωρίνης με αμύγδαλα και γραβιέρα! Βουτάς ξανά και ξανά στην απόλαυση!

 

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

400γρ. φέτα

3/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κ.σ. μέλι

Λιόγας σταγόνες λεμονιού

Για τις πατάτες:

1 κιλό baby πατάτες με την φλούδα, καθαρισμένες και πλυμμένες

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο:

•4 πιπεριές Φλωρίνης ψητές από βάζο με ξύδι

•μια χούφτα αμύγδαλα με τη φλούδα

•150γρ. γραβιέρα

•1 μικρή σκελίδα σκόρδο

•1/3 της κούπας ελαιόλαδο(περίπου)

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουν για 20'.

_Μετά τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις πατάμε στο κέντρο να σπάσουν με ένα ποτήρι, τις αλατίζουμε καλά, περιχύνουμε και λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στους 220C-αέρα για περίπου 30' να χρυσαφίσουν και να τραγανίσουν.

_Στο μεταξύ σε ένα μπλέντερ ψιλοτρίβουμε με το χέρι τη φέτα, βάζουμε και το γιαούρτι, το μέλι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα βελούδινο ντιπ.

_Ετοιμάζουμε και το πέστο, χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι, τις πιπεριές χωρίς το ξύδι από το βάζο, προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές. Αν σας αρέσει αφήστε λίγο πιο χοντρόσπασμένο το αμύγδαλο.

_Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ντιπ φέτας κάνοντας κυκλάκια με την ανάποδη από ένα κουταλάκι και από πάνω τις πατάτες ζεστές και περυχίνουμε με το πέστο πιπεριάς!

 

Καλά Μαγειρέματα!






222 views0 comments

Comments


bottom of page