top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΝΙΟΚΙ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Έγινε ενημέρωση: 8 Σεπ 2020

Η αγαπημένη σε όλους μπολονέζ γίνεται ακόμη πιο λαχταριστή αν προσθέσεις σαλάμι αέρος! Και παντρεύεται ιδανικά με νιόκι πατάτας! Ένα πιάτο λαχταριστό που θα το φτιάχνεις για μεσημεριανό ή βραδινό κάθε βδομάδα!

ΥΛΙΚΑ

(4 μερίδες)

1 κιλό κιμά μοσχάρι

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

150γρ. σαλάμι αέρος τριμμένο στο μούλτι σε "κιμά"

2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

3κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1κ.σ. βούτυρο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα

1κ.σ. πελτέ

αλάτι, πιπέρι

1 πακέτο νιόκι πατάτας για 4 άτομα

λίγη γραβιέρα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε πολύ καλά τον κιμά και αφού πάρει χρώμα βάζουμε και το σαλάμι αέρος που κάναμε σαν κιμά και τα σωτάρουμε μαζί.

•Εκεί στο λάδι που έχει βάζουμε και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, το καρότο και μετά από λίγα λεπτά σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

•Αφού εξατμιστεί βάζουμε τον πελτέ να ψηθεί για 2’ και να πάρει γεύση, μετά τα ντοματάκια αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα και αλατοπιπερώνουμε.

•Μετά βάζουμε λίγο ζεστό νερό ίσα να σκεπάζεται ο κιμάς και σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.

•Βράζουμε και τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και όταν είναι ζεστά τα ανακατεύουμε με λίγη από τη σάλτσα για γεύση.

•Σερβίρουμε τα νιόκι με τον κιμά από πάνω και αν θέλουμε και λίγη τριμμένη γραβιέρα!

Καλά Μαγειρέματα!


 

GNOCCHI BOLOGNESE WITH SALAMI

Delicious weeknight dish with a twist inside the bolognese i added some salami and believe me it gives such a rich flavor to the dish! Perfect with some grated graviera on top!

INGREDIENTS

For 4 persons

1 kilo minced beef

1 onion fine chopped

150gr. salami cut into minced meat in a food proscesor

2 celery cut into really small pieces

2 carrots cut into really small pieces

400gr. fresh tomatoes grated or canned tomatoes

1 glass red wine

3 tablespoons extra virgin olive oil

1 tablespoon butter

1 tablespoon tomato paste

salt, pepper

some grated graviera for serving

gnocchi for 4 persons

DIRECTIONS

_In a pot add some olive oil and the minced beef to saute well and then add the salami to also saute them together.

_When you're done with these add the onion and also saute it for some minutes, add the butter, celery, carrots and saute them for a while to get softened, then the tomato paste and saute it for 1', pour over the wine and leave it to reduce for some minutes. Add the tomatoes, salt and pepper and some hot water just a tea cupe and low the heat, if it is uo to 9 leave it to 3 and let it cook and reduce the sauce slowly.

_When the sauce is thick enough get the pot out of the heat and leave the bolognese to rest a few minutes beafore serving.

_Meanwhile prepare the gnocchi! Get a pot with water to boil them according their instructions. Add at the gnocci some of the blognese sauce to add flavor and stir.

_Serve hot in each plate the gnocchi, on top some of the bolognese sauce and if you like some grated graviera!



Enjoy!




1.037 Προβολές0 Σχόλια

Comentários


bottom of page