top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ

Φτιάχνουμε στα γρήγορα πεντανόστιμες μπριζόλες χοιρινές λαιμού ψημένες στον φούρνο με μπύρα, με τραγανό καπνιστό μπέικον από πάνω! Νοστιμιά απίστευτη για να κάνεις λίγο διαφορετικές τις μπριζόλες την επόμενη φορά! Το ολόκληρο κρεμμύδι και η μπύρα δίνουν ιδιαίτερη γεύση και ταιριάζουν με το καπνιστό μπέικον ιδανικά!

ΥΛΙΚΑ

για 6-8 μερίδες

12 μπριζόλες χοιρινές λαιμού

24 φέτες καπνιστό μπέικον, που έχουμε ζητήσει να μας κόψουν λίγο πιο χοντρές

1 κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο

125ml μπύρα ξανθιά

1/3 της κούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ιαλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες από κάθε πλευρά και τις βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα στο ταψί και το κρεμμύδι ολόκληρο, περιχύνουμε με την μπύρα και βάζουμε στον φούρνο στους 180οC μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα οι μπριζόλες και να ψηθούν.

_Λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι μπριζόλες προσθέτουμε πάνω από κάθε μπριζόλα από δύο φέτες μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μπέικον!

_Σερβίρουμε με ψωμί ζυμωτό για βούτες, πατατάκια τηγανιτά και μπόλικη φέτα ή κάποια αλοιφή όπως τυροκαυτερή, νιβατό ή τζατζίκι!

Καλά Μαγειρέματα!


 

PORK STEAKS ROASTED WITH BEER AND SMOKED BACON

Super delicious and easy dish that everyone will love these pork steaks roasted in beer, with smoked bacon on top! The onion while roasting and the beer gives a special taste!


for 6 to 8 persons

12 pork steaks with bone

24 thick cutted smoked bacon slices

1 whole onion

125ml beer

salt, pepper

1/3 a cup extra virgin olive oil


_You add salt and pepper to the steaks, place them on a baking pan, add in the pan the onion too, pour on top the beer and put it in the oven to bake to 180οC until the steaks are baked and have a caramelized colour!

_Few minutes before they are done you add on top of each steak 2 slices of the bacon and keep baking the steaks for a few more minutes until the bacon turns into a warm and caramelized colour!

_Serve it with a sourdough bread, fries and lots of feta cheese or tzarziki or tyrokayteri!


Enjoy!



395 views0 comments

Comentários


bottom of page