top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΠΑΝΕ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ BBQ ΣΟΣ

Τέλειες τραγανές μπουκίτσες κουνουπιδιού! Πεντανόστιμες με κορν φλέικς και γραβιέρα που δίνει έξτρα γεύση! Βουτάς και σε bbq σος και θα τρελαθείς με την νοστιμιά! Μια παγωμένη μπύρα παρέα θα τη θελήσεις!


ΥΛΙΚΑ

1 κουνουπίδι πλυμένο και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια

200γρ. κορν φλέικς

100γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 αυγό

λίγο αλεύρι γ.ο.χ. για αλεύρωμα

αλάτι, πιπέρι

Για τη bbq σος:

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

300γρ. κέτσαπ

5 κουτ.της σούπας καστανή ζάχαρη

3 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα

5 κουτ.της σούπας βαλσάμικο ξύδι

5 κουτ.της σούπας Worcester σος

50γρ. τζίντζερ τριμμένο στο τρίφτη





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•για την μπάρμπεκιου σος σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια για 4-5' να πάρουν λίγο χρώμα.

•ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.

•ρίχνουμε το βαλσάμικο, την worcester σος, το τζίντζερ.

•έπειτα τη κέτσαπ και τη πάπρικα.

•ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σος σε παχύρρευστη σάλτσα.

•αλέθουμε τα κορν φλέικς σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε και τη τριμμένη γραβιέρα και λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα μαζί. Σε άλλο μπολ βάζουμε ένα αυγό χτυπημένο και σε ένα άλλο λίγο αλεύρι.

•βουτάμε τις μπουκίτσες κουνουπίδι πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και μετά στο μίγμα με τα κορν φλέικς.

•βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα τις παναρισμένες μπουκίτσες και ψήνουμε στους 180C μέχρι για περίπου 40', να είναι τραγανό από έξω και μαλακό μέσα. Δοκιμάζουμε ένα και αν χρειάζεται ψήνουμε λίγο παραπάνω.

•σερβίρουμε ζεστές τις μπουκίτσες κουνουπιδιού με τη σος bbq σε ένα μπολάκι στο πλάι για να βουτάμε.


Καλά Μαγειρέματα!


 

CAULIFLOWER BITES BAKED WITH CORN FLAKES AND GRAVIERA, SERVED WITH HOMEMADE BBQ SAUCE! PERFECT BITES!

INGREDIENTS

For 4 persons

1 cauliflower cut in small bites

200gr. corn flakes

100gr. grated graviera, you can also use parmezan

1 egg

plain flour to cover the cauliflower bites in flour

salt, pepper

For the bbq sauce:

2 onions fine chopped

2 tablespoons olive oil

300gr. ketsup

5 tablespoons brown sugar

3 tea spoons smoked paprica

5 tablespoons balsamic vinegar

5 tablespoons worcester sauce

50gr. fresh ginger grated



DIRECTIONS

_Remove the moist from the cauliflower with the help of some paper towel.

_Beat the egg in a bowl, add flour in another bowl.

_Blend in a food processor the corn flakes, beat them but not to dust so that you can taste them nice and crispy later. Then blend inside that mixture with a spoon the grated graviera and some salt and pepper.

_Deep a cauliflower bite in the flour to cover all over, then deep it in the egg bowl and then in the corn flakes mixture and cover all over with the help of a spoon. Continue the same process for all the cauliflower.

_Place the cauliflower bites on a baking pan with baking paper and leave some distance between them.

_Bake in well pre-heated oven at 180C for about 40''. Try one you want them crispy outside and tender inside. If needed bake for a few more minutes.

_Prepare the bbq sauce. In a frying pan put the onions with the olive oil for 4-5' to saute them in medium to high heat well, then add the sugar and mix well to melt, then the balsamic, the worcester sauce and ginger na leave it for 1-2'.

_Then add ketsup and the paprica and stir until you have a thick sauce.

_Serve the baked cauliflower bites and the bbq sauce on the side to dive them in!



Enjoy!



484 views0 comments
bottom of page