top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Μπιφτεκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης και πουρές μελιτάνας! Τέλειο φαγάκι που θα λατρέψουν όλοι!



ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

600γρ. κιμάς κοτόπουλο

1 ντομάτα μεγάλη

2 πιπεριές Φλωρίνης

10 κουτ.της σούπας βρώμη

αλάτι,πιπέρι

2κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

2κουτ.της σούπας κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Περνάμε από το μπλέντερ τη ντομάτα με τις πιπεριές να πολτοποιηθούν, έπειτα ανακατεύουμε το μίγμα σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.

_Αφήνουμε το μίγμα για τα μπιφτέκια 15' στο ψυγείο να ξεκουραστεί και έπειτα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στον αέρα για 40' περίπου.

_5' πριν να είναι έτοιμα, αλείφουμε την επιφάνεια των μπιφτεκιών με πινέλο τη κρέμα βαλσαμικού λεμόνι/πορτοκάλι.

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ

4 μελιτζάνες ολόκληρες

1/2 κούπα Αριάνι

5-6κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Τρυπάμε τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε πλύνει, με ένα πιρούνι γύρω γύρω και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200οC για 30' περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

_Εναλλακτικά εάν έχουμε γκάζι μπορούμε να τις κάψουμε από έξω στη φωτιά κρατώντας τς απευθείας πάνω στη φωτιά με ένα πηρούνι, δίνοντας έτσι καπνιστή γεύση στις μελιτζάνες.

_Μόλις ψηθούν τις σχίζουμε με ένα μαχαίρι αι βάζουμε την ψίχα της κάθε μελιτζάνας.

_Σε ένα μπολ βάζουμε τις μελιτζάνες ζεστές, το Αριάνι, το λάδι, αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και τον βασιλικό και πατάμε καλά με ένα πηρούνι να γίνουν πουρές.


Καλά Μαγειρέματα!




273 views0 comments

Comments


bottom of page