top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Updated: Jun 19, 2023

Ένα φαγάκι πεντανόστιμο και ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι. Λεμονάτο μοσχαράκι γάλακτος και κολοκυθάκια σε μελωμένη σάλτσα. Ταιριάζει τέλεια με Νιβατό και ψωμάκι προζυμένιο!


ΥΛΙΚΑ

( 4-5 μερίδες )

1 κιλό μοσχάρι γάλακτος κιλότο, κομμένο από τον χασάπη σε φέτες πάχους 2-3εκ.

1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας χοντροσπασμένο ξερό κόλιανδρο

1/3 της κούπας ελαιόλαδο

1 λεμόνι μεγάλο ή δυο μέτρια, τον χυμό και το ξύσμα τους

2 κουτ.της σούπας βούτυρο

1 1/2 κούπα ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος διαλυμένο σε 1 κούπα νερό

αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε ελαιόλαδο και λίγα λίγα τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε ελαφρά μέσα στη κατσαρόλα, για να σωταριστούν καλά και να μαλακώσουν.

_Τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

_Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, λίγες φέτες κάθε φορά για να μην πέφτει η θερμοκρασία μέσα στην κατσαρόλα ,και το γυρνάμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί καλά. 'Οποτε χρειάζεται προσθέτουμε ελαιόλαδο για να μη στεγνώσει η κατσαρόλα.

_Όταν ολοκληρώσουμε με το κρέας βάζουμε όλα τα κόμμάτια από το μοσχάρι μέσα και ρίχνουμε το κρεμμύδι,τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σωταριστεί και το κρεμμύδι.

_Έπειτα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αφήνουμε 1-2' να πάρει μια βράση και ρίχνουμε και το ζεστό νερό και σπάζουμε τη κατσαρόλα με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, εάν η κουζίνα φτάνει στο 9 τη βάζουμε στο 4. Και αφήνουμε να σιγοβράσει.

_20 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κρέας βάζουμε μέσα στη κατσαρόλα και τα κολοκυθάκια για να μην βράσουν πολύ ώρα και μαλακώσουν πολύ.

_Όταν είναι έτοιμο το φαγητό βάζουμε το βούτυρο για να δέσουμε τη σάλτσα και κουνάμε τη κατσαρόλα χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα και διαλύσουμε τα κολοκυθάκια που είναι ευαίσθητα.

_Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί λίγο το φαγητό να μην είναι καυτό και σερβίρουμε!






Tip :

ταιριάζει ιδανικά με νιβατό, αυτό το πεντανόστιμο κρεμμώδες τυράκι από την Λάρισα!




Καλά Μαγειρέματα!



1,603 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page