top of page
  • Writer's pictureeatme

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΑΠΟ ΚΕΦΙΡ

Ελαφρύ και πεντανόστιμο, το ετοιμάζεις στα γρήγορα για μεσημεριανό ή βραδινό! Γεμιστά μανιτάρια πορτομπέλο με σπανάκι, φέτα και μια ελαφριά μπεσαμέλ από κεφίρ!



ΥΛΙΚΑ

( για 4 άτομα )

10 μανιτάρια γίγας πορτομπέλο

100γρ. σπανάκι

3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 αυγά

100γρ. φέτα

200γρ. κεφίρ

2κ.σ. βούτυρο

3κ.σ. κορν φλάουρ

150γρ. κασέρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ρίχνουμε λίγο αλάτι και τρίβουμε με το χέρι να μαραθεί το σπανάκι. Σπάμε το ένα αυγό μέσα και με ένα κουτάλι αναμιγνύουμε. Τρίβουμε και τη φέτα με το χέρι.

_Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια, αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια τους, τα αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφίρ που έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου, το βούτυρο και το κορν φλάουρ μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συχνά να μη κολλήσει μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε 2κ.σ. από το τριμμένο κασέρι και το άλλο αυγό και με σύρμα γρήγορα αναμιγνύουμε στην μπεσαμέλ.

_Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα με το σπανάκι, από πάνω με ένα κουτάλι βάζουμε μπεσαμέλ και από πάνω τριμμένο κασέρι.

_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20-25΄.

_Σερβίρουμε ζεστά!



Καλά Μαγειρέματα!


 

STUFFED PORTOBELLO WITH SPINACH AND A LIGHT BESAMEL WITH KEFIR

Light lunch or dinner! Quick to prepare and enjoy!

INGREDIENTS

For 4 persons

10 giant portobello

100gr. spinach

3 tablespoons dill chopped

1 fresh scallion chopped

2 eggs

100gr. feta

200ml kefir

2 tablespoons goat butter

3 tablespoons corn flour

150gr. grated kaseri or mozzarela

salt, pepper

extra virgin olive oil

DIRECTIONS

_In a bowl add the spinch, scallion and dill and some salt and rub them with your hand to get soft. Add the one egg and mix in the mixture and then the feta broken by hand.

_Place the mushrooms with stem removed in a baking tray with baking paper, add salt and pepper and spread olive oil on them.

_In a pot add the kefir, butter and corn flour in medium to high heat to boil and whisk until you have a thick besamel. Take off the heat, add 2 tablespoons from the grated cheese and the other egg and whsik quickly to combine.

_Stuff the mushrooms with a spoon the spinach mixture, on top the besamel sauce and on top grated cheese.

_Bake them at 180C for about 20-25'.

_Enjoy hot!


Enjoy!


657 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page