top of page
Writer's pictureeatme

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ARRABIATA

Updated: Mar 16, 2021

Απλή, γευστική και με την απαραίτητη κάψα. Σκόρδο, ντομάτα και τσίλι πιπερίτσες μαγειρεύονται στο ελαιόλαδο. Οι Ιταλοί τη σερβίρουν με πέννες συνήθως, αλλά είναι μια σάλτσα που ταιριάζει με όποιο ζυμαρικό αγαπάτε! Είστε έτοιμη για μια "καυτή" μπουκιά με την απλότητα του καλοκαιριού?!

ΥΛΙΚΑ

( ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ )

400γρ. λιγκουίνι ή πέννες

3 φρέσκιες πιπερίτσες τσίλι ή 2 αποξηραμένες

2 σκελίδες σκόρδο

400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα

1κ.γ. ρίγανη ξερή

1 πρέζα αλάτι

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Πλένουμε τις πιπερίτσες τσίλι, τις τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα μαχαίρι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λάδι μπόλικο να τις καλύπτει και τις αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για κανένα 10λεπτο (εάν το μάτι σας φτάνει μεχρι το 9 να την έχετε στο 2-3 τη φωτιά).

_Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε στο τηγάνι και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, τη ρίγανη και τα τηγανίζουμε όλα μαζί για 3'-4'.

_Ρίχνουμε μέσα και τη ντομάτα, το αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας πάντα απαλά με προσοχή να μη σπάσουν οι τσίλι γιατί μετά θα γίνει πολύ καυτερή η σάλτσα.

_Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα να κολλήσει πάνω η σάλτσα.

_Σερβίρουμε ζεστά και αν θέουμε ψιλοκόβουμε μαιντανό από πάνω.


Καλά Μαγειρέματα!


 

PASTA ARRABIATA

Simple, tasteful and a little bit hot! All summer's simplicity in a sauce. Italians make this with penne but i also like it with bucatini or linguini.


INGREDIENTS

400gr. pasta

400gr. can of tomatoes or passata

2 cloves garlic

3 fresh red chillies or 2 dried

1 teaspoon dried oregano

extra virgin olive oil

1 pinch of salt


_You prick the chillies all over with a knife and add them in a big frying pan with lots of olive oil enough to cover them. Let them slowly cook in a really low heat for about 10'.

_when they're softened remove some of the oil, add the garlic cut in thin slices, the oregano and fry them for 3'-4'.

_Then add the tomato, salt and let it slowly boil, without stir too hard because if the chillies break the sauce will get too hot!

_in the meantime boil the pasta and when they're ready add them in the sauce and toss quickly to coat.

_Serve them hot and chop some parsley if you like on top.


Enjoy!





114 views0 comments

Comments


bottom of page