top of page
  • Writer's pictureeatme

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Λαχταριστοί λουκουμάδες που όλοι αγαπάμε! Με μπόλικο μέλι να μελώσουν, κανελίτσα και χοντροσπασμένα αμύγδαλα! Αυτοί της γιαγιάς που μας έκανε όταν ήμασταν παιδιά και αγαπούσαμε όλοι!


ΥΛΙΚΑ

400γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

9.γρ. μαγιά ξηρή

550ml περίπου νερό χλιαρό

1κ.γ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

μέλι, κανέλα και αμύγδαλα χοντροσπασμένα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη με την μαγιά και το αλάτι σε άλλο σημείο στο μπολ. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε με το χέρι τον χυλό. Εάν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμη νερό να έχουμε ωραία ζύμη. Χτυπάμε τη ζύμη με το χέρι από κάτω προς τα πάνω να της δίνουμε αέρα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει καλά η ζύμη. Είναι έτοιμη όταν έχει φουσκώσει και έχει φουσκάλες!

_Σε κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει το λάδι παίρνουμε με τη χούφτα ζύμη στο χέρι μας, τη πιέζουμε να βγει από μπροστά στο χέρι που σφίγγουμε και με ένα κουτάλι του γλυκού που βουτάμε διαρκώς σε ένα ποτήρι με νερό παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αφήνουμε μέσα στο λάδι να πέσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρίζουμε τους λουκουμάδες και από την άλλη πλευρά να πάρουν χρώμα. Μόλις χρυσίσουν γύρω γύρω είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα χωρίς περιττά λάδια και τους βάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι. Κάνουμε λίγους λίγους κάθε φορά μέσα στο τηγάνι για να μη πέφτει η θερμοκρασία.

_Μόλις στραγγίξουν 1' στο χαρτί τους βάζουμε σε πιατέλα και τους περιχύνουμε όσο είναι ζεστοί με μέλι, κανέλα και αν θέλουμε αμύγδαλα!


Καλά Μαγειρέματα!


 


584 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page