Πεντανόστιμη μακαρονάδα και πολύ εύκολη και γρήγορη, για να απολαύσεις για βραδινό ή και γρήγορο μεσημεριανό μέσα στην εβδομάδα! Κοχύλια με κρεμώδη σάλτσα φέτας, λιαστές ντομάτες, μπέικον και κόκκινη πιπεριά, απολαυστικά σε κάθε πηρουνιά!


Υ Λ Ι Κ Α
Για 2 άτομα
150γρ. φέτα
3 λιαστές ντομάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο χωρίς το πράσινο μέρος
3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κυβάκια
1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά ( ή πιπεριά Φλωρίνης) κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
2κ.σ. λάδι από το βάζο με τις λιαστές ντομάτες
1/4 κούπας λευκό κρασί
πιπέρι
200-300γρ. κοχύλια ζυμαρικά






Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσουν τα κοχύλια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού 1’ λιγότερο, όσο εμείς ετοιμάζουμε παράλληλα την σάλτσα.
2 σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι από τις λιαστές ντομάτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να μαλακώσει λίγο η πιπεριά, προσθέτουμε και το μπέικον να πάρει λίγο χρώμα, έπειτα τις λιαστές ντομάτες.
3 αφού μελώσουν λίγο και ψηθούν προσθέτουμε την φέτα και την χοντροσπάμε μέσα στο τηγάνι, βάζουμε και 1 κούπα νερό από τα κοχύλια που βράζουν και ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα, αφήνουμε να πάρει μια βράση και να αρχίσει να δένει η κρεμώδης σάλτσα.
4 μόλις είναι έτοιμα τα κοχύλια τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα να πάρουν μια βράση μαζί και εάν χρειάζεται προσθέτουμε και λίγο ακόμη από το καυτό νερό που έβρασαν.
5 μόλις δέσει η κρεμώδης σάλτσα μαζί με τα κοχύλια σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε!


Comments