top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΧΥΛΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΕΤΑΣ,ΡΙΓΑΝΗ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ ΨΩΜΙΟΥ

Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα - χωριάτικη! Όλοι θα την λατρέψουν! Κοχύλια στον φούρνο με κρέμα φέτας, ζουμερά ντοματίνια, ρίγανη και τραγανή κρούστα ψωμιού για έξτρα νοστιμιά! Γρήγορο και εύκολο για βραδιές με φίλους, για γρήγορο γεύμα!

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 3-4 άτομα

6κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

250γρ. φέτα

100γρ. ντοματίνια

3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

1κ.γ. ρίγανη ξερή

1 φέτα ψωμί

1 σκελίδα σκόρδο

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

3κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

300γρ. κοχύλια ζυμαρικά

 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε επεξεργαστή τροφίμων χτυπάμε το γιαούρτι με την φέτα να ομογενοποιηθούν. Μετά προστεθούμε 1κ.σ. ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και το 1κ.γ. ξερή ρίγανη, λίγο αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

_Βράζουμε τα κοχύλια σε αλατισμένο νερόσύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού 1 λεπτό λιγότερο. Κρατάμε 1/4 κούπας από το νερό που έβρασαν.

_Τα στραγγίζουμε από το νερό και καυτά τα βάζουμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος που θα τα ψήσουμε και ρίχνουμε κσι το μίγμα φέτας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί με τα βρασμένα κοχύλια.

_Στρώνουμε τα κοχύλια μέσα στο πυρίμαχο, περιχύνουμε με το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο, από πάνω βάζουμε ανάμεσα από τα κοχύλια τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Περιχύνουμε από πάνω τα ντοματίνια και τα κοχύλια με τις 2κ.σ. ελαιόλαδο και λίγη επιπλέον ρίγανη ξερή.

_Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε το ψωμί, μετά προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη, το ξύσμα λεμονιού, μια πρέζα ρίγανη ξερή, 1/3 κ.γ.αλάτι και ανακατεύουμε με κουτάλι όλα μαζί με το τριμμένο ψωμί.

_Βάζουμε πάνω στα ντοματίνια από το μίγμα ψωμιού που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε και πάνω στα κοχύλια.

_Ψήνουμε στους 180C για 10’.

_Απολαμβάνουμε ζεστά!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!



494 views0 comments

Comments


bottom of page