top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡ

Λεμονάτο και πεντανόστιμο φαγάκι, μπουτάκια κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με σελινόριζα, σπανάκι μέσα σε κρεμένια σάλτσα δροσερή και ελαφριά με κεφίρ! Θα τρελαθείς με τη νοστιμιά!

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα

4 μπούτια κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής

1 σελινόριζα

500γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμμένο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

χυμό από ένα λεμόνι

1 λίτρο κεφίρ

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.γ. κορν φλάουρ

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Καθαρίζουμε την σελινόριζα κόβοντας γύρω γύρω με μαχαίρι ή ένα πίλερ την εωτερική στρώση και μετά την κόβουμε σαν τηγανιτές πατάτες χοντρές.

_Σε βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο να πάρει χρώμα καλό γύρω γύρω, προσθέτουμε και τις σελινόριζες να σωταριστούν μαζί για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

_Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1' να εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε και τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό ζεστό και σκεπάζουμε με καπάκι. Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

_Όταν είναι περίπου έτοιμα κ έχει μαλακώσει το κοτόπουλο ανοίγουμε και προσθέτουμε και το σπανάκι, αφήνουμε 2' να μαραθεί μέσα στο ζουμί, προσθέτουμε και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί μέσα στο ζουμί και αφήνουμε να πάρει μια βράση λίγα λεπτά.

_Μετά προσθέτουμε και το κεφίρ και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα!

Καλά Μαγειρέματα!


 

CHICKEN THIGHS COOKED IN A CREAMY KEFIR SAUCE WITH CELERY ROOT AND SPINACH

INGREDIENTS

For 4 persons

4 chicken thighs

1 celery root

500gr. spinach washed and cleaned

2 tablespoons extra virgin olive oil

1 litre kefir

juice from 1 lemon

2 tea spoons corn flour

1 wine glass white wine

salt, pepper



DIRECTIONS

_Peel the celery root and cut the in big fires.

_Place the olive oil in a deep frying pan or pot and the chicken thighs and saute them well from each side, add then the celery roots and saute them together for a few minutes. Add salt and pepper.

_Add then the wine and leave to reduce for 1', then the lemon juice and one glass hot water, add a cap, lower the heat and leave to boil.

_When it is almost reduced and the chicken tender, add the spinach and take off the cap. Leave for 2' to boil inside the sauce in the pan. Then add the corn flour and whisk well to melt inside the pan with a wooden spoon.

_Leave to boil for few minutes and add the kefir. Let it shimmer in higher heat until you have a thick creamy sauce.

_Serve hot!


Enjoy!






314 views0 comments

Comments


bottom of page