Νόστιμο φαγάκι κοτόπουλο κοκκινιστό με λευκές μελιτζάνες Σαντορινιές, που μελώνουν και γίνονται σκέτη γλύκα και ελιές πράσινες που δίνουν πλούσια γεύση! Θα σερβίρετε με πατατάκια τηγανιτά ή νιόκι πατάτας ή πουρέ πατάτας! Θα χρειαστείς και ψωμάκι καλό για να κάνεις βούτες στην πεντανόστιμη σάλτσα!
ΥΛΙΚΑ
(για 8 μερίδες)
1 κοτόπουλο, σε μερίδες
5 μελιτζάνες λευκές κομμένες σε κυβάκια
1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
400γρ. ντομάτες τριμμένες ή κονκασέ
1κ.σ. πελτές
1 φλυτζάνι κρασί λευκό
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο 1εκ. και βάζουμε λίγες λίγες τις μελιτζάνες να τηγανιστούν λιγάκι και να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε στην άκρη πάνω σε πιάτο με λίγο χαρτί για να απορροφήσει το λάδι και μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κοτόπουλο για να μην πέφτει η θερομοκρασία και αρχίσει να βράζει, θέλουμε να πάρει χρώμα και να σωταριστεί καλά για να γίνει ζουμερό στο μαγείρεμα.
_ Εάν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο λάδι.
_Μόλις τελειώσουμε με το κοτόπουλο το βάζουμε όλο ξανά μέσα στη κατσαρόλα, ρίχνουμε και το κρεμμύδι να πάρει χρώμα για 2-3', το σκόρδο, βάζουμε μετά τον πελτέ και τον σωτάρουμε και αυτόν για 1', σβήνουμε μετά με το κρασί, αφού εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ, στο 3 εάν το μάτι της κουζίνας φτάνει στο 9, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
_Λίγα λεπτά προτού να είναι έτοιμο, βάζουμε μέσα και τα κομμάτια μελιτζάνας που τηγανίσαμε να πάρουν μια βράση μέσα στη σάλτσα και τις ελιές. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλα μετά για να μη σπάσουν οι μελιτζάνες και λιώσουν. Κουνάμε τη κατσαρόλα για να ανακατέψουμε. Τότε προσθέτουμε και τον βαιλικό έαν βάλουμε.
_Μόλις δέσει η σάλτσα εντελώς κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό λίγα λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Комментарии