Απολαυστική σαλάτα με πρωταγωνιστή την Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Καλογεράκη που με την πλούσια γεύση της θα σε ενθουσιάσει! Παναρισμένες μπουκίτσες γραβιέρας με τραγανά φουντούκια, η γραβιέρα λιώνει και γίνεται μαγική, πάνω σε σαλάτα κόκκινη με ραντίτσιο, παντζαρόφυλλα, ραπανάκια και νόστιμη σος με γιαούρτι, μέλι και πάπρικα καπνιστή! Μια σαλάτα να απολαύσεις σαν ελαφρύ γεύμα με ένα ποτήρι κρασί ή και να συνοδεύσει πουλερικά!
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
2 ραντίτσιο
150γρ. παντζαρόφυλλα
10 ραπανάκια
1 κούπα φουντούκια ψημένα και αλατισμένα χοντροσπασμένα
1 αυγό
αλεύρι γ.ο.χ.
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Για της σος:
200γρ. Έδεσμα Γιαούρτης (στραγγιστό γιαούρτι πλήρες)
1κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1κ.σ. λευκό ξύδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε σε ένα μπολ το ραντίτσιο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, το ίδιο και τα παντζαρόφυλλα, τα ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες και μετά σε μισοφέγγαρα.
_Σε ένα μπολ έχουμε το αλεύρι, σε άλλο το αυγό χτυπημένο και σε άλλο τα τριμμένα φουντούκια.
_Κόβουμε την γραβιέρα σε μπαστουνάκια, βουτάμε ένα ένα πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στα φουντούκια και βάζουμε γύρω γύρω να έχει παντού η γραβιέρα. Κάθε κομμάτι το τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
_Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για 10' .
_Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σος αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι.
_Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω στις σαλάτες, από πάνω εδώ και κει τη σος, και τις ψημένες μπουκίτσες γραβιέρας ζεστές.
_Σερβίρουμε αμέσως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απολαμβάνουμε!
コメント