top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙΟΥ

Πεντανόστιμα κεφτεδάκια γεμιστά με κρέμα μπλε τυριού! Θα τρελαθείς με το συνδυασμό και την γεύση! Συνόδευσε τα με πατάτες τηγανιτές ή σα "τηγανιτές", με πουρέ πατάτας ή μια δροσερή σαλάτα!

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1 κούπα μεγάλη ψωμί ολικής μόνο την ψίχα περασμένο από το μπλέντερ (όχι βρεγμένο)

1 φλυτζανάκι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 φλυτζανάκι γάλα

1 κρεμμύδι κομμένο με μαχαίρι σε κυβάκια και περασμένο από ένα τηγάνι με λίγο λάδι να σωταριστεί

1 αυγό

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη

1 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα

150γρ. τυρί κρέμα

100γρ. μπλε τυρί

λίγες σταγόνες worcester σος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε πολύ πολύ καλά το μίγμα. Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

_Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με λίγες σταγόνες worcester σος και προσθέτουμε μετά και το μπλε τυρί τριμμένο με το χέρι και το ενσωματώνουμε στην κρέμα τυριού.

_Μετά παίρνουμε λίγο λίγο από το μίγμα κιμά μας, στο κέντρο βάζουμε λίγη από την κρέμα μπλε τυριού και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρά μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια τους και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180C να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν.

_Σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό από πάνω!

Καλά Μαγειρέματα!


 

DELICIOUS BEEF MEATBALLS STUFFED WITH BLUE CHEESE CREAM

INGREDIENTS

For 4-6 persons

For the meatballs:

500gr. mince beef

1 large cup whole weat bread cut in crumbs in a food processor

1 liitle cup extra virgin olive oil

1 little cup milk

1 red onion chopped with a knife, sautee in sauce pan with olive oil

1 egg

1 carrot grated

1 tablespoon ketcup

salt, pepper

some chopped parsley and some more for serving

150gr. cream cheese

100gr. blue cheese

some drops worcester sauce

DIRECTIONS

_In a bowl mix together all ingredients for the meatballs well, cover with a wrap and place inside the fridge for 1 hour.

_In a bowl mix the cream cheese with the worcester sauce some drops will do and then add the blue cheese drizzled by hand and mix all together with a spoon.

_Then shape the meatballs by taking a bit of the meat mix and place at the center a tea spoon from cream cheese mix. Then shape little balls, place then on a baking tray with baking paper, spread olive oil on top of them and bake at 180C until golden.

_Serve hot with some chopped parsley on top and fries or a green salad!


Enjoy!



789 views0 comments

Comments


bottom of page