top of page
  • Writer's pictureeatme

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Πεντανόστιμο φαγάκι που θα τους ξετρελάνει όλους! Ζουμερά κεφτεδάκια κοτόπουλο γεμιστά με γραβιέρα, σαλάμι αέρος, βουτηγμένα σε μελωμένη σάλτσα με πολύχρωμες πιπεριές! Ιδανικό πιάτο για τα Κυριακάτικα τραπέζια, για τραπέζια με φίλους! Η Γραβιέρα ΠΟΠ με την πλούσια γεύση της θα απογειώσει το πιάτο! Ένα μένει να διαλέξεις κρασί ή μπύρα μαζί!


ΥΛΙΚΑ

•400γρ. κιμάς κοτόπουλο

•200γρ. σαλάμι αέρος σε λεπτές φέτες

•2 κουτ.της σούπας γιαούρτι στραγγιστό πλήρες

•7κ.σ. βρώμη ή 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα

•2 κουτ.του γλυκού καπνιστή πάπρικα

•2-3 κουτ.της σούπας ελαιόλαδο

•1 αυγό

•λίγο αλάτι

•300γρ. Γραβιέρα ΠΟΠ Καλογεράκης κομμένη σε μικρά κυβάκια

•300γρ. ντοματάκια κονκασέ

•1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί, όλες κομμένες σε μπαστουνάκια μικρά

•1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

•2κ.σ. ελαιόλαδο

•λίγα φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο

•1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• χτυπάμε σε επεξεργαστή τροφίμων τα 50γρ. σαλάμι αέρος από τα 200 να γίνει κιμάς.

• σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά κοτόπουλο, το κιμά από σαλάμι αέρος, το αυγό, τη βρώμη, το γιαούρτι, τη πάπρικα, το αλάτι, το ελαιόλαδο.

•ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30' στο ψυγείο να σταθεί και να σφίξει.

•παίρνουμε λίγο από τον κιμά κοτόπουλο στο χέρι μας, το ανοίγουμε στην παλάμη σα στρόγγυλο πλακέ, βάζουμε στο κέντρο ένα κυβάκι γραβιέρα τυλιγμένο με μισή φέτα σαλάμι αέρος και κλείνουμε σε μπαλάκι τον κιμά. Για να μη μας κολλάει ο κιμάς στο χέρι βρέχουμε τακτικά τα χέρια με λίγο νερό.

•το ίδιο κάνουμε για όλα τα κεφτεδάκια.

•τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 190 για 25΄-30΄-αέρα.

•στο μεταξύ ετοιμάζουμε την σάλτσα.

•σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το αφήνουμε να χρυσίσει. Βάζουμε και τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε και τα ντοματάκια., το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει. Οι πιπεριές θέλουμε να κρατάνε λίγο να μη λιώσουν στο μαγείρεμα.

•μόλις είναι έτοιμα και τα κεφτεδάκια τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα να πάρουν μια βράση όλα μαζί και να νοστιμίσουν.

•σερβίρουμε αμέσως ζεστά και απολαμβάνουμε!

•ταιριάζουν και μαζί ριγκατόνι ή πένες ή και πατάτες τηγανιτές!





Καλά Μαγειρέματα!



553 views0 comments

Comments


bottom of page