Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσεις τα ρεβύθια το καλοκαίρι είναι σε σαλάτες! Δροσερή και νόστιμη τονοσαλάτα με ντομάτες, κρεμμύδι, αβοκάντο και ρεβύθια! Πλήρες γεύμα και απολαυστικό!
ΥΛΙΚΑ
για 4 άτομα
300γρ. ρεβύθια Γρεβενών μικρόσπερμα ή άλλα της αρεσκείας σας βρασμένα
500γρ. καπνιστό τόνο
4 ντομάτες πλυμμένες και κομμένες σε φέτες
1 αβοκάντο ώριμο κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες λεπτές
2κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2κ.σ. ξύδι λευκό
1οοml ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το αβοκάντο και ετοιμάζουμε και τη βινεγκρέτ.
_Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ή βαζάκι βάζουμε το δυόσμο, το ξύδι, αλάτι,πιπέρι κατά βούληση και το ελαιόλαδο σιγά σιγά χτυπώντας με ένα σύρμα. Αφήνουμε 10' να δέσουν τα υλικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ τη σαλάτα στο άλλο μπόλ.
_Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με τη βινεγκρέτ μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και επιπλέον ελαιόλαδο να γυαλίσουν τα ρεβύθια. Από πάνω προσθέτουμε και τον τόνο.
_Αφήνουμε 5' να σταθεί η σαλάτα και να δέσουν όλες οι γεύσεις.
Comments