top of page
Εικόνα συγγραφέαeatme

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΣΑΛΤΣΑ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΨΗΤΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΥΡΙ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Έγινε ενημέρωση: 26 Οκτ

Λαχταριστή μακαρονάδα από αυτές που φτιάχνεις γρήγορα αλλά είναι τόσο πλούσια σε γεύση και απόλαυση! Κρεμώδης σάλτσα με μανιτάρια champignon και πλευρώτους, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και καπνιστό τυρί Μετσόβου! Γρήγορη και πεντανόςτιμη, τέλεια και για βραδινό που θέλεις να απολαύσεις κάτι χωρίς να φας πολύ ώρα στην κουζίνα!

 

Υ Λ Ι Κ Α


(Για 4-6 άτομα)

500γρ. ζυμαρικά mafaldines ή άλλα της αρεσκείας σας

250γρ. μανιτάρια champignon

100γρ. πλευρώτους

1 σκελίδα σκόρδο πολτό

2κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

2κ.σ. βούτυρο

100γρ. τυρί κρέμα

200γρ. κρέμα γάλακτος

1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης από βάζο με ξύδι ψιλοκομμένη

150γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου και έξτρα για το σερβίρισμα

λίγα κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

 
 

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η


1 βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.


2 παράλληλα σε ένα τηγάνι βαθύ μεγάλο σε δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο, το σκόδο και το θυμάρι και σπάμε με το χέρι τα πλευρώτους μέσα και τα champignon μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά.


3 αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε πολύ πολύ καλά τα μανιτάρια να ψηθούν.


4 ρίχνουμε αμέσως μετά το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και να πάρουν μια βράση ενώ χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά, προσθέτουμε και μια δύο κουταλιές με μια μεγάλη κουτάλα σούπας από το νερό που βράζουν δίπλα τα μακαρόνια.


5 ρίχνουμε και την ψητή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη μέσα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν στην σάλτσα.


6 ρίχνουμε και το καπνιστό τυρί μέσα και ανακατεύουμε να λιώσει στην κρεμώδη σάλτσα.


7 ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με την σάλτσα που για 2-3’.


8 σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ζεστή την μακαρονάδα με λίγο έξτρα τριμμένο καπνιστό τυρί!

 
 

Καλά Μαγειρέματα!




147 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


bottom of page