Πεντανόστιμη αλλά πολύ εύκολη μηλόπιτα που θα λατρέψουν όλοι! Μηλόπιτα swirl με φύλλο σφολιάτας, σταφίδες, κονιάκ, ψήνεται μέσα στα σιρόπια των μήλων και είναι ζουμερή σαν σιροπιαστή! Σερβίρεις κάθε κομμάτι με γλάσο κρέμας τυριού και απολαμβάνεις! Τέλεια για πρωινά, brunch ή και γιορτινές μέρες σαν γλυκάκι!
Υ Λ Ι Κ Α
Για την μηλόπιτα:
2 φύλλα σφολιάτας (1 συσκευασία)
1 ξινόμηλο
2 κόκκινα μήλα
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι
1κ.σ. χυμό λεμονιού
1κ.γ. κορν φλάουρ
1κ.σ. κανέλα
1/2 κούπα ξανθές σταφίδες
Για το γλάσο:
100γρ. τυρί κρέμα
3κ.σ. γάλα πλήρες
3κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανιλίνη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 αφαιρούμε την φλούδα από τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες και μετά πολύ μικρά κυβάκια.
2 σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, το κονιάκ, τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε 10’ στην άκρη να μαραθούν λίγο τα μήλα.
3 παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω σε όλη την επιφάνεια τα μήπως που ετοιμάσαμε χωρίς τα σιρόπια που έβγαλαν και τυλίγουμε σε ρολλό ξεκινώντας να σοκάρουμε το φύλλο σφολιάτας από την μακριά πλευρά του, κόβουμε με μαχαίρι κάθετα στην μέση και μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι 30εκ. ή ταρτιέρα με την πλευρά που είναι οι στρώσεις από μήλα, κάνοντας ένα σαλίγκαρο. Κάνουμε το ίδιο για το άλλο φύλλο σφολιάτας και συμπληρώνουμε τον σαλίγκαρο μέσα στο ταψάκι.
4 με ένα κουτάλι περιχύνουμε με τα σιρόπια που έβγαλαν τα μήλα στο μπολ σε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας και ψήνουμε στους 175οC για 50’ περίπου μέχρι να ψηθεί η σφολιάτα και να χρυσίσει.
5 στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας με μια μαρίζ όλα τα υλικά σε ένα μπολ να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια λεία κρέμα, το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο μέχρι να ψηθεί η μηλόπιτα.
6 αφήνουμε 5’ να σταθεί όταν βγει από τον φούρνο για να μπορούμε να κόψουμε εύκολα κομμάτι και σερβίρουμε ζεστό με μια κουταλιά από το γλάσο σα κάθε κομμάτι!
Comentários