top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

Updated: Jan 31, 2020

Τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θέλουμε να απολαύσουμε νοστιμιές και να τις μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας. Τα αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας γίνονται γρήγορα και εύκολα και θα μας φέρουν όλους πιο κοντά, γύρω από ένα τηγάνι, με φέτες προζυμένιου ψωμιού στο χέρι έτοιμοι να βουτήξουμε στη μελωμένη σάλτσα με φρέσκο βασιλικό, να σπάσουμε τον κρόκκο να τρέξει μέσα, να πάρουμε και λιωμένο κασέρι. ένα πιάτο που το μοιράζεσαι, με νοστιμιά απίστευτη μέσα στην απλότητα του, έχει σίγουρα θέση στο τραπέζι σου!

ΥΛΙΚΑ

για 4 άτομα

4 αυγά κατά προτίμηση βιολογικά ή χωριάτικα εάν βρούμε

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

1κ.γ. πελτέ ντομάτας

400γρ. ντομάτακια κονκασέ ή 3 ντομάτες φρέσκιες κομμένες σε κυβάκια μικρά

200γρ. κασέρι κομμένο σε κυβάκια

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα

εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να σωταριστεί καλά και να μελώσει, έπειτα βάζουμε τον πελτέ στο τηγάνι και τον σωτάρουμε και αυτόν 2', σβήνουμε μετά με το βαλσάμικο και αφήνουμε 1' να εξατμιστεί, μετά τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζ.του τσαγιού νερό και αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά η σάλτσα.

_Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, βάζουμε και τον βασιλικό, τα κυβάκια κασέρι μέσα διάσπαρτα, εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και κάνουμε χώρο μέσα στο τηγάνι και σπάμε μέσα τα αυγά και αφήνουμε άλλα 4' στη φωτιά αν τα θέλουμε πιο μελάτα.

_Σερβίρουμε ζεστά κατευθείαν με το τηγάνι στο τραπέζι με φέτες προζυμένου ψωμιού!


Καλά Μαγειρέματα!





198 views0 comments

コメント


bottom of page