top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΡΑΚΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΑΥΓΟ ΜΑΤΙ

Updated: Mar 11, 2020

Η αμαρτία σε ένα λαδερό κρύβεται σε αυτόν τον τρεμουλιαστό κρόκο που τρέχει μέσα στη μελωμένη σάλτσα. Τα απλά πράγματα, τα πιο νόστιμα. Με λίγη αψάδα από το τζίντζερ, καρότα και φρέσκο δυόσμο θα τρελαθείς!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρακάς φρέσκος η κατεψυγμένος

1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα

1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1κ.σ. πελτέ ντομάτας 200γρ. ντομάτες κονκασέ

60ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

50γρ. τζίντζερ κομμένο σε φετάκια

αλάτι, πιπέρι

αυγά ανάλογα πόσες μερίδες θα σερβίρουμε, ένα αυγό μάτι για κάθε μερίδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

_Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξερό κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 4-5' να μαραθεί το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες και τον αρακά και τον γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα να γυαλίσει και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

_Σβήνουμε έπειτα με το βαλσάμικο, σωτάρουμε και τον πελτέ 1', βάζουμε και το τζίντζερ και βάζουμε νερό ίσα να σκεπαστεί ο αρακάς όχι πολύ.

_Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το νερό και να βράσει ο αρακάς.

_Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε με αυγό μάτι μελάτο από πάνω να τρέξει ο κρόκος πάνω στον αρακά όταν τον σπάσουμε.


Καλά Μαγειρέματα!


 

PEAS IN TOMATO SAUCE WITH GINGER AND FRIED EGG ON TOP


INGREDIENTS

1kg fresh peas or frozen

1/2kg scallion greens cut in big pieces

1/2 a bunch fresh mint chopped

1 onion fine chopped

2 potatoes in slices 1 tablespoon tomato paste

1 tablespoon balsamic vinegar 200gr. canned tomatoes

60ml extra virgin olive oil

salt, pepper

1 fried egg for each plate we serve



_In a pot you saute the onion with the olive oil for 4-5', then add the potatoes and peas and stir with a wooden spoon inside the pot, then the scallion greens and the balsamic, the tomato paste and saute for 1', the tomatoes, mint, salt and pepper and then add some water enough to cover the peas no more and let it boil slowly until the peas are boiled and there is no water in the pot and have a thick tomato sauce.

_Serve it with some raw extra virgin olive oil and a fried egg on top and cut the egg to drill on top of the peas. Soo delicious!


Enjoy!


286 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page