top of page
  • Writer's pictureeatme

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Τα ροδάκινα είναι τα αγαπημένα του Αυγούστου και γίνονται οι πιο νόστιμες γλυκειές πιτούλες με το βουτυράτα κατσικίσιο τυρί Μαστέλο, θυμαρίσιο μέλι από την Αγιά, Λάρισας και φύλλα φρέσκου βασιλικού. Το τέλειο πρωινό, μα και το τέλειο γλυκό για τα καλοκαιρινά μαζώματα. 🍑🍃


ΥΛΙΚΑ (για 4 μικρες galettes)

•1 κούπα αλεύρι για όλες της χρήσεις

•6 κουτ.της σούπας αμύγδαλα τριμμένα σε μορφή πούδρας

•80γρ. βούτυρο 

•1 κουτ.τγς σούπας ζάχαρη

•1 πρέζα αλάτι

•1/4 της κούπας νερό παγωμένο

•3 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

•1 Κατσικάκι Μαστέλο(κατσικίσιο βουτυράτο τυρί)

•λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

•μέλι θυμαρίσιο και φύλλα φρέσκου βασιλικού για σερβίρισμα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

•σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το αλάτι.

•παίρνουμε το βούτυρο παγωμένο πολύ καλά κατευθείαν από το ψυγείο και το τρίβουμε με το τρίφτη τυριού μέσα στο μπολ.

•ανακατεύουμε τη ζύμη ψιχουλιαστά όπως στις τάρτες.

•προσθέτουμε και το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη.

•τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 30' ή και από βραδύς.

•κόβουμε το Κατσικάκι σε φέτες 1εκ.

•χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και ανοίγουμε πάνω σα λαδόκολλα με το πλάστη 4 φύλλα πάχους 1εκ.

•τοποθετούμε εναλλάξ μία φέτα ροδάκινο μία τυρί δημιουργώντας ένα κύκλο, αφήνοντας ένα κενό γύρω γύρω ζύμης για να το γυρίσουμε.

•κλείνουμε γύρω γύρω τη κάθε πιτούλα με τη ζύμη που περισσεύει.

•πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη τις πιτούλες.

•ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45'.

•σερβίρουμε πετυχαίνοντας με θυμαρίσιο μέλι και αν θέλουμε λιγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Καλά Μαγειρέματα!


121 views0 comments

Comments


bottom of page