Τραγανά μπισκότα αλμυρά με παρμεζάνα και μυρωδικά πεντανόστιμα! Με 4 υλικά και πολύ εύκολα ετοιμάζουμε αυτά τα αλμυρά μπισκότα που είναι τέλεια για πλατό με τυριά και αλλαντικά, για το γιορτινό τραπέζι, για αλμυρά brunch!
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_f72e2b1b9dee4c1fbde1f45d6561b161~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1742,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_f72e2b1b9dee4c1fbde1f45d6561b161~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_450d51df35c54bfdace07661af88e7a5~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1673,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_450d51df35c54bfdace07661af88e7a5~mv2.jpg)
Υ Λ Ι Κ Α
για 42-45 μπισκότα
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη στον πολύ ψιλό τρίφτη σα χιονάκι και 20γρ. επιπλέον για πάνω στα μπισκότα
80γρ. ρετσίνα
80γρ. καλαμποκέλαιο
7 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
1/4κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1κ.σ. ζάχαρη
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_f0e0ab8a2a1b4a15bfcebc358b343ceb~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1742,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_f0e0ab8a2a1b4a15bfcebc358b343ceb~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_eeba47ca82774f01aa2d1756cf3cb2a6~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1742,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_eeba47ca82774f01aa2d1756cf3cb2a6~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_7938b316b84e4c16833f82623c2c233c~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1659,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_7938b316b84e4c16833f82623c2c233c~mv2.jpg)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
1 σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί απαλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
2 τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε 15’ στο ψυγείο.
3 έπειτα ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2εκ. και κόβουμε με κουπάτ ή και ένα ποτηράκι διαμέτρου 5εκ. περίπου ανάλογα το σχέδιο του κουπάτ τα μπισκότα.
4 τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί με μικρή απόσταση μεταξύ τους και από πάνω πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη τριμμένη παρμεζάνα.
5 ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15’.
6 βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπισκότα αμέσως σε μια σχάρα για να μην μαλακώσουν από κάτω όσο είναι ζεστά και να μείνουν τραγανά.
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_4f583b3d64ce4d3d82ff8b19e0e5fce7~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1742,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_4f583b3d64ce4d3d82ff8b19e0e5fce7~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/8c9451_f4200887fe2548e4bea3c8485456f578~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1742,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/8c9451_f4200887fe2548e4bea3c8485456f578~mv2.jpg)
Comments